Thursday, September 20, 2012

OLIVENOL Plus tu apa?

Sebenarnye aku pon baru tau pasal Olivenol ni...tu pon sebab aku join group Asthma Allergy Eczema..aku join sebab dua2 ank aku memang ada Eczema..Aafiya and Aeysha..

Aafiya dh ok kot Eczema die tp ada jugak la kadang2..symptom2 asthma pon kadang2 ada jugak si Aafiya ni..tp x teruk pon..mild2 gtu je..alhamdulillah...

skang ni duk risaukan si Aeysha ni la..kerap sgt datang nye symptom2 asthma ni..tp bukan berpanjangan la..biasanya time waktu pagi...time2 sejuk...datang la batuk d susuli ng bunyi kahak...aku suspect Aeysha ni memang alergic ng sejuk kot..nanti dh 1 year aku nk buat test allergy tu la.

Olivenol Plus
ok..berbalik kepada penyakit AAE tu..ketiga2 penyakit ni saling berkait rapat...aku nk cerita detail aku pon x bape nk paham sgt..dan penyakit ni penyakit keturunan..tu yg aku tau la..( sebbnya tiap kali aku g klinik mesti doc tanya ada x sape2 dlm family ada history AAE ni..so pepaham la kan kalo dh tny mctu mesti la penyakit keturunan dok..ekekeke...)... ok..AAE ni jugak berkait dengan Immune system badan manusia itu sendiri..(ni pon aku baru tau...huhu..jahilnye aku..)..mane2 baby yg ada AAE ni Immune system dlm badan die lemah la maksudnye...

So untuk cegah dr AAE ni kita kena bagi Immune system die UP...so salah satu kebaikan/khasiat OLIVENOL ni adalah untuk mem BOOST UP kan Immune System...hehehehe..itulah kata kuncinye ok.

kt bawah ni aku amik dr  page OLIVENOL

1. Apakah itu OLIVENOL™ plus+

OLIVENOL™ plus+ adalah makanan tambahan atau supplemen tindakan biophenol dipatenkan yang pertama yang bercirikan anti-radang, antioksida, anti-penuaan, anti-bakteria dan anti kerosakan akibat sinaran UV.

Itu lah sahaja yg aku paham pasal Olivenol ni..tp suppliment ni bukan tuk budak2 yg ada masalah AAE je..tuk semua budak pon sesuai...ye la ng keadaan zaman sekarang yg byk sgt pollution nye..beter kita cegah..ye dok..kalo murah aku pon nk makan skali supp ni...tp ianya adalah mahal yg amat...huhuhu...xpe lah..demi ank2..mama abah sanggup je sayang..:)
Berapa rm aku beli?


Harga biasa kt Mesia ni dm rm199..kalo ade promo dpt la dlm rm150 cmtu...kandungan nye adalah sebanyak 60ml SAHAJA..uhuk huk...Olivenol ni product US..aku dh mintak Untie laki aku survey2 harga kt sana..kalo murah aku mintak die beli bundle pos kt Mesia ni..ye la nk pkai bukan sekali beli je..kalo leh dpt harga murah baik beli bundle trus kn.

Cara nk makan macam mana?


Aku biasanya cmpurkan 1ml Olivenol 10-15ml air zamzam or SI. rase die sgt la pahit + masam..kalo bg cmtu je kesian plok nengok dak debab tu nk telan..berkerut2 muka..ehehe..aku bg pkai syringe..senang cket. x membzir..mahal kot..hihi

ok. sekian..kalo ada info yg salah tolong betau aku eh...huhuhu

4 comments:

  1. salam. sy pn bru bli olivenol, bru nk try utk anak. nak tnya, klau guna penyedut olivenol tu, cne nak sukat amount in ml ye?? anak dah 7mo. klau x silap, 0.5ml twice daily kn??

    TIA!

    ReplyDelete
  2. Salam...saya suka mencadangkan mengambil seven plus ekstrak buah-buahan sebagai suplement utk penambah baikan jika kepada kesihatan Hasan. Insyaallah cuba Dulu Dan bertawakal kpd allah....

    ReplyDelete
  3. Good sharing, for healthy purpose, Olive is highly regarded for its magical healing powers and is a superfood. A supplement product - OLIVENOL LIVIN is ready with strong antioxidant and offers multi biophenols protection for healthy and radiant skin. Clinical studies have identified unique anti-inflammatory properties in OLIVENOL LIVIN, making it effective in reducing inflammation. Read more at:
    http://kidbuxblog.com/superfood-results-in-radiant-skin/

    ReplyDelete
  4. Thanks..sya ambil infonya saja.lain tiada.dlu kini Dan selamanya

    ReplyDelete